18 Aralık 2007

Koyun

Hazır kurban bayramı yaklaşmışken, bir koyun videosu koyayım, hem belki birileri kurban kesmekten falan vazgeçer böyle şirin koyun görünce. Ne kadar can kurtarırsak iyi...



"Biz de koyun olmayalım. Olsak da, bunun gibi bir koyun olalım." Levent Kırca.

5 yorum:

remote dedi ki...

Yazik yahu koyuna. Butun arkadaslari ondan kaciyor, haberi yok niye. Nerden gelir insanlarin aklina boyle seyler yapmak bilmem. Bence ayni psikolojik deney koyunun kafasina o cuvali gecirenlere yapilmali. Seyretmesi icin birkac koyun da getirilebilir :)

Eleştirel Günlük dedi ki...

Omer'e katiliyorum. Evet bazen sevimlilik adina kime ne travmalar yasattigimizin farkinda olmuyoruz..

jörmungand dedi ki...

Tamam, ben de sokakta dolaşırken bir arkadaşım bir kediyi çağırıp hiç bir şey yapmazsa üzülüp, "yahu niye çağırıyosun, yemek verecekin ya da sevecesin sandı, üzüldü şimdi" diyen bir adamım da, bu koyun kardeşimizin de o kediden daha büyük bir travma geçirdiğini sanmıyorum, 1 dakika sonra kafasındaki maske çıkarılınca, normal hayatı*na dönmüştür sanıyorum.

*Normal hayat: Her gün çitlerin içinde sıkış tepiş yaşa, belirli aralıklarla gözünün önünde arkadaşlarının boğazı kesilsin, sonunda bir gün seninki de kesilsin. 1 dakika boyunca maskeyle gezip arkadaşlarının senden kaçması bu hayat içinde çok önemli bir sorun olmasa gerek.

remote dedi ki...

Hic koyun olmadim, o yuzden boyle bir olayi nasil karsilardim bilmiyorum. Koyun icin sorun oladabilir olmayadabilir. Bilemem. Yalniz icimden gercekten gecti ayni seyi o cuvali koyunun kafasina gecirenlere. Mesela gece uykusunda yuzune kuru kafa makyaji yapiyorsun, sabah kalkiyor sokaga cikiyor. Insanlar uzakta duruyor, garip bakislar atiyor. Birine yaklasiyor birsey soracak, adam kosa kosa kaciyor. Makyajli eleman ne dusunurdu merak ediyorum.

trop tard dedi ki...

koyun arkadaşımızın yaşamı şolabileceği psikolojik travmayı tahmin edemiyorum ama başka bir rahatsızlığımı dile getireyim ki bu da ;çeşitli süpermarketlerin fiyat broşürlerinde bayram ve yılbaşı havasına uygun olarak noel babalı,koyunlu,inekli süslemeler bol bol maşallah.evimin bir köşesine koyup seyredeceğim ya da besleyeceğim sanki o cici koyuncuğu ya da inekciği.neden cici gösteriyorsun ki biliyoruz ne gelecek sonunda başına hayvancağızın.çok abuk sabuk bir ikiyüzlülük örneği aha.