02 Şubat 2008

Kim tekrar yaşamalı

Who Should Live Again diye bir site varmış, daha bugun öğrendim, izlenimler'den. Herkes gelip kimin tekrar yaşamasını istiyorsa oy veriyormuş falan. Facebookta, maillerde ve hatta gazetelerde duyulmuş. Ve tabii ki Atatürk birinci sırada. %90 ile. Hitler ve Einstein %3 civarı oylarla takip ediyor! Ama bu sefer olay "internetteki anketlere turk aday koyma gafleti değil. Whois yapılınca anlaşılıyor ki, site bir Türk tarafından yapılmış. Zaten sitede cubuk.png, baslik1.png gibi resimler var, Ekonomi Turk'te Barış'ın yazdığına göre.

Siteyi yapan adama nedense "dingil" ve "hıyar" gibi hakaretlerle dolu beyn'den öğrendiğimize göre siteyi Mehmet Arslan adında biri yapmış, zamanında google reklamları da koymuş, bi sürü para kazanmış muhtemelen. Helal olsun. Ben neden akıl edemedim diye ağlıyorum şu an. Gazetelerden, Facebook'tan "ABD merkezli bir site" diye haberi görüp hemen atlayıp oy veren, sonra da Türk sitesi olduğunu öğrenince nedense çok bozulan halkımıza müstehak. Hem kaybettikleri bir şey de yok zaten, neden kızmışlar ki. Amerikan değil de Türk sitesinde birinci oldu işte Atatürk. Mis gibi.

Peki whois sorgusu yapmaktan aciz, Anka gibi ajanslarımızı, Milliyet ve Vatan gibi gazetelerimizi napacaz biz?

10 yorum:

jörmungand dedi ki...

Bugun de Yeni Asır'da çıktı haber aynı "ABD merkezli site..." şeklinde. Başyazarı da köşesinde bahsetmiş, Atatürk'ün büyüklüğünü yabancılar bile kabul ederken şu ülkedeki hale bak gibisinden laflar etmiş. Aferin. Aynen devam.

Eleştirel Günlük dedi ki...

Bu adamlar nasil uyuyorlar geceleri cok merak ediyorum. Rahat uyuyorlarsa Freud'un dedigi olmus demektir. Butun bir toplum sizofren olup gerceklikten kopmus bu nedenle de bu dediler gul gibi normal yasiyorlar biz gibi bir avuc vatan-haininin arasinda...Midem bulaniyor artik yahu...

jörmungand dedi ki...

aha buyrun o yazı, beyfendinin adı Osman Gençer:


Demek ki, büyük önderimiz Atatürk'ün tekrar yaşamasını yalnızca bizler değil, bütün dünya istiyor.
Sezar'ın, Mao'nun, Lenin'in, Elvis Presley'in çok çok az oy aldığı ankette, Atatürk'ün ezici üstünlükle birinci seçilmesi, aslında onu anlamayanlara, anlamak istemeyenlere ve fikirlerini tartışıp, devrimlerine karşı çıkanlara ciddi bir mesaj niteliği taşımalı.
Böyle büyük bir dehayı, böyle büyük bir devlet adamını dünya hala alkışlarken ve "yeniden yaşaması istenen kişiler" arasında birinci seçerken; Atatürk karşıtlarının kendilerini bir kez daha derinlemesine sorgulamalarında fayda var.


Anka götünden haber geçiyor, 2 gazete bunu yayınlıyor, bir diğeri 1 gün sonra muhtemelen bunlardan görüp de yayınlıyor, üstüne üstlük "yeni asır diyor ki" köşesinde bir de üzerinden siyaset saçmalıyor. Mail atacaktım da çok üşendim. Biri atıversin sevabına...

Tansel dedi ki...

Yahu dilimi tutamayıp gerizekalının başkanı bunlar diyeceğim ama ben yine de dilimi tutayım...

Adsız dedi ki...

New Year Wishes Greetings advance happy new year wishes republic day new images valentines day images Merry Christmas Sayings pretty christmas pictures     wishing you a merry christmas cards greetings bollywood movie collection

Christian Bale dedi ki...

That will be valuable to everyone who uses it, including myself. Thanks!

promise day quotes
happy valentines day messages
happy kiss day
birthdaywishesquotes.org
wishesquotes.org/

BlasTer dedi ki...

Laptops Under rs 30000
Phones under rs 10000

Laptops Under 200
Laptops Under 100
start a wordpress blog
Happy birthday Daughter Wishes

Priyanka Chopra dedi ki...

Thank you for some other informative website. The place else may just I get that kind of information written in such a perfect method? I have a venture that I am simply now running on, and I’ve been at the glance out for such info.
good night images with love
love good night image
best happy birthday pictures for a friend

Unknown dedi ki...

This is good information to display.


Laptops under 35000

Unknown dedi ki...

Where Can I Buy Stamps Near Me
cvs near me
staples near me
usps stamps near me
does rite aid sell
does walgreens sell
buy stamps at target