02 Mayıs 2008

1 Mayıs Kutlu Olsun

8 yorum:

aysikukedisi dedi ki...

"fotoğraflar için tıkla" gazetesi neden bu kadar "höykürmüş",garip doğrusu.

remote dedi ki...

Nasil bir milletiz biz yahu! Hukumeti bir cesit inat, iscisi baska turlu. Uzlasmayi bir beceremiyoruz vesselam.

Eleştirel Günlük dedi ki...

Inatciligi her iki tarafa dagitirsak sucu ortpas eder oluruz. Kurbana da suc bicmis oluruz. Oysaki burada iscinin hic bir "inad"i yoktur. En temel hakkini kullanmak istemektedir.Hukumetin gorevi insanlari hizaya getirmek, ders ogretmek degil. Insanlarin haklarini, yasal taleplerini engellemek degil hatta insanlarin haklarina sahip cikmalarini tesvik etmektir ve bunun garantisi olmaktir...

bence sorun AKP falan da degil. Sorun Turkiyedeki devlet anlayisi. Devletin kendini halkinda ustte goren ama ayni zamanda kendine guvensiz kaprisli bir kisilige sahip olusudur...

Adsız dedi ki...

Bence sorunun temeli Eleştirel Günlük'ün de değindiği gibi "sistem sorunudur." Ekonomi kötüye gidiyorsa "Spekülatör" hak talep ediyor yada görüş bildiriyor ve eylem yapmak istiyorsan “Provokatör” oluyorsun. Hep bir "tör"ümüz var.

semih dedi ki...

nesine şaşırıyorsunuz anlamıyorum...

bunları bu gazeteler haber yapmayacak da ben mi yapacağım? hükümetten kurtulmak için darbe olsun bile diyebilen yavşak medya basmayacak bunları çarşaf çarşaf da ben mi basacağım?

başka sorusu olan?

aysikukedisi dedi ki...

yavşaklıkları konusunda haklısın kandanadam,sayın doğan ve sayın erdoğanın çıkarları bir yere kadarmış demek ki,o yer neresi onu merak ettim ben.şuralarda bir yerler olabilirmiş.

Adsız dedi ki...

akp hükümetinin demokrasi sınırlarını gördük aslında. Bir devlet bakanının çıkıp, 'sendikaların yaptığı açıkca devlete baş kaldırıdır, suçtur' tarzı açıklamalar yapmasıda oldukça ironikti.

Aynı devletin yakında kendilerini ipe çekeceğini bilmiyorlar gibi. Akp ne yazık ki üst üste hatalar yapmaya başladı; en büyük hata da sivil anayasa çalışmasını rafa kaldırmaktı. Oligarşinin bşını fırsat varken ezmeliydi, yapamadı. Şimdi oligarşi bunu yapıyor. Ve ona teslim olmuş bir akp.. 1 mayıs da bunun ispatı..

Sendikaların taksim ısrarı da ayrı bir saçmalıktı gerçi.

Netice olarak saçma sapan bir gerilim yaşandı.

Merkez medya da bu malzemeyi çok iyi kullandı tabi.

Adsız dedi ki...

AKP'nin derin devlet ve darbe tehditleri karşısındaki şanlı demokrasi mücadelesi işçileri de bir tehdit olarak algılıyor anlaşılan...